activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


vrijdag 1 januari 2010

Omie’s appeltaart (alias: Ruby's appeltaart)


Benodigdheden:
300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram roomboter, 200 gram bruine basterdsuiker, 1 ei, wat zout, 1 zakje vanilesuiker, wat kristalsuiker, wat kaneel, drie appels (móéten Granny Smiths zijn om het Omie's appeltaart te noemen, want Ruby's oma heette Smit), abrikozenjam, slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed het meel, de boter, de basterdsuiker, het ei, zout en vanillesuiker met de hand door elkaar. Beboter een springvorm van 24 cm middellijn. Druk het deeg gelijkmatig in het blik. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes nog twee keer in de lengte door. Druk de appelschijfjes als een zonnetje in het deeg, bestrooi dit met kristalsuiker en kaneel. Iets onder het midden van de oven in ongeveer een uur gaar bakken. Daarna twee eetlepels abrikozenjam met wat water (of een lekker drankje) in een steelpannetje mengen en verwarmen. Dit over de taart verdelen. Serveren met slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten