activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


vrijdag 1 januari 2010

ingemaakte paddenstoelen volgens recept van Terri van Slowworld

La storia delle Ricette

Koken is een dagelijkse kunst die wij met elkaar kunnen delen.
Goede recepten zijn richtlijnen tot persoonlijke creatie.
Hieronder een eenvoudige uitleg voor het inleggen van paddenstoelen.

I funghi marinati
200 gram gemengde verse paddenstoelen
100 gram rode wijn azijn
50 gram honing
50 gram olijfolie extravergine
5 gram verse rozemarijn blaadjes
Zeezout en peper

Breng de rode wijn azijn zachtjes aan de kook en laat het op laag vuur vijf minuten inkoken. Zet het vuur uit en roer de honing door de azijn.
Maak intussen de paddenstoelen schoon met een doek of een borstel. Snij de onderkantjes eraf met een mes. Pluk de blaadjes van de rozemarijn en hak ze vervolgens fijn.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de paddenstoelen totdat ze goudbruin zijn geworden op middel hoog vuur. Voeg na vijf minuten twee eetlepels ingekookte rode wijn azijn met honing aan de paddenstoelen toe en laat het verdampen.
Zet het vuur uit. Breng de paddenstoelen op smaak met zeezout, peper en verse kruiden zoals tijm en salie. Laat de paddenstoelen afkoelen alvorens ze te scheppen in een schone weck pot.
Maak een lichte dressing van rode wijn azijn en olijfolie. Giet de dressing over de paddenstoelen. Sluit de weck pot en bewaar de paddenstoelen minstens een dag in de koelkast.
Serveer de gemarineerde paddenstoelen op kamer temperatuur met verse geiten kaas, op geroosterd brood, als vulling van een groene salade of in combinatie met gegrilde asperges.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten