activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 20 juni 2010

hoogste punt/hoogtepunt

De hoogtepunten volgen elkaar op op het Landje! Op zondag 20 juni vierden we dat het hoogste punt van het schuurtje is bereikt. Tijdens de werkmiddag die eraan vooraf ging nog snel gras gemaaid (voor de lekkere geur), de bezem door de moestuin gehaald, de oevers gekortwiekt en de rondzwerverde potjes en dozen verwijderd.
Hermien had voor een paar feestelijke boeketten gezorgd, die prachtig stonden te pronken in de buispalen. Ze leken voor elkaar gemaakt. De boeketten gingen aan het eind van de middag met de hoogste bieder mee naar huis.
Jopenbier had gezorgd voor een paar kratten heerlijk 'pannenbier', dat traditie getrouw bij het bereiken van het hoogste punt hoort, om dat heugelijke feit mee te beklinken.
Verder vierden we het met een primeur, want afgelopen vrijdag oogsten we spinazie en die kwam vandaag als borrelhap terug in de vorm van lekkere flapjes voor bij het bier. Dat was dus de eerste oogst die voldoet aan een van de doelstellingen van het Landje: van grond tot mond - van spinaziezaad (op 8 mei gezaaid) tot spinazieflap. Nog niet ter plekke bereid, maar het moment dat dat wel het geval zal zijn, is niet meer ver weg!
Verder werd de festiviteit luister bijgezet door het Rootskoor uit Amsterdam, het koor van Elbrich. Al jaren horen de koorleden haar over het Landje vertellen; nu kwamen ze het Landje eens in het echt bekijken, en zongen een paar hoogtepunten uit hun brede repertoire.