activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zaterdag 12 juni 2010

de primeur: radijsjes!

Helaas hebben we de werkavond van woensdag af moeten blazen vanwege het weer. Maar op vrijdagmiddag hebben we de draad weer opgepakt.
Al het gewas (kruid én onkruid) schiet de grond uit met de verrukkelijke combinatie van vocht en warmte. Dat betekende afgelopen vrijdag dat er werk aan de winkel was in alle bedden die inmiddels zijn ingezaaid of ingeplant. Het betekende ook dat een rondje door de tuin veel nieuwe ontdekkingen opleverde. De dahlia's komen op, de meisjesogen slaan goed aan, de rucola komt op, de sla groeit uitbundig, de latyrus begint eindelijk aan een groeispurt, de meiraapjes maken het begin van een paars knolletje, de spontaan op gekomen klaprozen langs de slootkant geven hun knalrode accenten.
En afgelopen vrijdag hadden we de primeur van de allereerste oogst: radijsjes! Ze zijn op 8 mei gezaaid en er zaten al prachtige ronde knolletjes bij. Van een lollige soort: geheel wit! we hebben de oogst keurig in zessen verdeeld en gingen elk met 2 à 3 radijsjes naar huis. De absolute oogstprimeur van het Landje.