activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


dinsdag 12 oktober 2010

Rabo-evenement op het Landje

Raboleden waren afgelopen zondag - ja, op die zondagmiddag met dat verrukkelijk weer - te gast op het Landje, waar ze aan een aantal bijzondere workshops konden deelnemen die de Rabobank Kennemerland en omstreken haar leden aanbood.
Anneke van der Werff, die als een van de initiatiefneemsters van het Landje precies weet wat er te plukken en te genieten valt op het Landje aan bloemenweelde, nam een clubje bij de hand om gewapend met bloemenschaartjes dubbelgerokte cosmea, zinnia's in herfsttooi en extravagante dahlia's te plukken. Ook wees ze op de schoonheid van het blad van de wonderboon en de zonnehoedjes.
Ton Vissers (in geblokt shirt), die als tuinontwerper mede verantwoordelijk is voor de vormen die het Landje aanneemt, bood een heel ander soort workshop: het creeren van aantrekkelijke woonruimte voor insecten. Op het Landje koesteren we niet alleen flora, maar ook een gevarieerde fauna. Aan het eind van de middag hingen er aantrekkelijke potjes voor oorwurmen in de appelbomen (oorwurmen eten belagers van fruit) en stond er een zogeheten 'insektenhotel', vol ruimtes en holletjes die bijen en hommels en hagedisjes naar believen mogen kraken.
Caroline van den Bemt, in het dagelijks leven ontwerpster van eetervaringen, begeleidde deze middag een workshop 'pompoenchutney maken'. Ter plekke werd een pompoen uit de tuin geoogst. Aan het eind van de middag kon iedereen proeven wat er in de keuken wat bekokstoofd: een cracker met chutney, gegarmeerd met een korianderbloemetje uit de kruidenbedden. Klik hier voor het recept.
Kunstenares Marleen van den Bergh (tweede van links) nodigde haar deelnemers uit om hun indrukken om te zetten in poezie of beeld. Daarmee bracht ze een proces op gang van naar buiten en naar binnen gaan, letterlijk en figuurlijk. Het leverde krachtige teksten en beeldschone tekeningen op.
De kok Sergo Kros van het Haarlemse restaurant Truffels zette de deelnemers van zijn workshop aan tot roken: bieten, oesterzwammen, pompoenen en selderieknol. Met beperkte middelen, zoals een houtvuurtje en wat aluminium barbecue-bakjes, werden deze ingredienten omgetoverd tot heerlijk rokerige ingredienten.
De tijd was te kort om aan het koken te slaan met gerookte groenten en daarom had Sergio wat voorwerk gedaan. Hij trakteerde alle deelnemers op pompoensoep zoals we die nog nooit hadden geproefd. Het vormde een verrukkelijke afsluiting van een verrukkelijke middag. Klik hier voor het recept van de gerookte pompoensoep à la Truffels!