Voor 24 muffins
350 gram bloem
1/2 theelepel zout
3 theelepels bakpoeder
3 theelepels korianderpoeder (of kaneel, of koekkruiden)
300 gram suiker
3 eieren
200 cc olijfolie
500 gram grof geraspte courgette
optioneel: gehakte walnoten en/of fijngesneden abrikozen
Verwarm de over voor op 170'. Meng de droge ingredienten: bloem, zout, bakpoeder,korianderpoeder en suiker. Meng de natte ingredienten: eieren, olijfolie en de courgette. Meng met droge met de natte ingredienten. Roer er eventueel de walnoten en/of abrikozen doorheen. Schep het beslag in twee muffinblikken die zijn ingevet of bekleed met papieren cakevormpjes. Bak ik 20 à 25 minuten gaar.
Het beslag in een grote vierkant ovenschaal gieten kan ook. Bak dan 40 à 50 minuten, laat afkoelen, snijd dan aan stukken en wip de blokjes met een kaasschaaf uit de ovenschaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten