activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


vrijdag 1 januari 2010

pompoen chutney van Caroline van den Bemt

Chutney van appel en pompoen – voor ± 1,5 liter

1 kilo pompoen
500 g zure appels
2 uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel (arachide)olie
75 g verse gember
250 g sultanarozijnen
400 g bruine basterdsuiker
2 theelepels zeezout
mespunt cayennepeper
1 eetlepel mosterd
5 dl witte wijnazijn

1. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en schil. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm en daarna in kleine blokjes.
2. Schil de appels, verwijder klokhuis en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook en pers uit.. Verwarm de olie in een roestvrijstalen pan en stoof de ui en knoflook glazig.
3. Schil en rasp de gember. Doe gember, suiker, zout, cayennepeper, mosterd en azijn in de pan en breng aan de kook. Voeg pompoen, appel en rozijnen toe en temper het vuur tot het mengsel zachtjes pruttelt. Laat koken zonder deksel tot een jamachtige substantie. Roer regelmatig en draai het vuur tegen het eind van de kooktijd wat lager. Voeg naar smaak kruiden uit de tuin, zout, peper of suiker toe.


Jampotten steriliseren: Was de jampotten met deksels in de afwasmachine. Of in pan met kokend water leggen. Hete potten direct vullen met hete jam of chutney, schroefdeksel erop draaien en op zijn kop af laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten