activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


vrijdag 1 januari 2010

nieuwsbrief 1 juni 2011

Beste belangstellende van het Landje van De Boer,

Ondanks het gebrek aan hemelwater komt er gelukkig toch van alles op in de moestuin: maïs, boterboontjes, kapucijners, artisjokken, maar ook maffe probeersels als amaranth, eetbare chrysant en fenegriek. Het plantgoed heeft het zwaar, en ook sommige bomen lijden onder het karige waterniveau. Gelukkig heeft Eco Aqua het Landje een tweede pomp geschonken, zodat we twee tappunten hebben van waaruit we de tuin kunnen begieteren.

Dat brengt ons op het eerste onderwerp van deze nieuwsbrief: het watercorvee. We proberen op maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend (tijdens de werkochtend) alle dorstige planten van water te voorzien. Dat is een intensieve klus waar we hulp bij kunnen gebruiken! Een uurtje pompen en met gieters sjouwen en je kunt de sportschool wel een avondje overslaan! We beginnen op maandag- en woensdagavonden om acht uur. Check na een hoosbui de blog of het watercorvee doorgaat.

Op zaterdag 4 juni houden we weer een werkavond met picknick vooraf. Het idee is dat ieder wat mee te eten meeneemt en dat we samen onze meegebrachte happen opeten om een uur of 6. Om 7 uur gaan we aan het werk. Met name bruggenbouwers worden uitgenodigd! Er zijn ook werkzaamheden in de tuin, dus we kunnen alle handen gebruiken. Graag aanmelden voor de werkavond via: werkavond@landjevandeboer.nl

Op zondag 12 juni, eerste pinksterdag, is het Landje ’s middags van 1 tot 5 open. Dit keer niet om te werken, maar gewoon om te komen genieten, kennis te maken, bij te praten, verse muntthee te drinken, rabarbercrumble te eten, de kapschuur te bewonderen, een broodje te bakken bij het vuur, op het geurbankje te zitten. Gijs zal de feestvreugde komen verhogen met zijn Koffiekar (http://www.dekoffiekar.nl) ! We hopen die dag ook nog wat apart plantgoed te kunnen aanbieden (shiso, kruipmunt, bloemendaalse gele, kattensnor, rode melde). 4 plantjes voor de prijs van 3 voor Vrienden van het Landje van De Boer!

Summer supper! Op zaterdag 25 juni om zeven uur aanschuiven in de boomgaard voor een dagvers, of zelfs minuutvers maaltje. De koks van restaurant Fleurie (http://www.restaurantfleurie.nl/) koken met ingrediënten uit de tuin. 30 € pp, exclusief andere drank dan thee (appelsap, bier en wellicht ook wijn zijn te koop aan de bar; zelf meebrengen mag). Vrienden van het Landje van De Boer krijgen 25 % korting voor 2 personen. Reserveren via summersupper@landjevandeboer.nl.

Elke vrijdag vanaf 9.30 uur tot een uur of 12.30 werken we aan het onderhoud in de tuin. Aanmelden niet nodig. Wie gewoon eens aan wil waaien om te zien hoe het Landje erbij ligt of om zijn adoptieboom te bekijken, kan ook terecht op vrijdagochtend. Dan is het hek altijd open.

Tot ziens op het Landje!

Anneke, Elbrich en Leontine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten