Ingrediënten:
Soep:
Peper/zout
Sojasaus (shoyu)
halve citroen
halve teen knoflook
1deel Room
3 eetlepels Boter
2 delen kippenbouillon
1 deel pompoen
1 deel rookmot
Schuim
Peper/zout
Sojasaus (shoyu)
Halve citroen
1 deel karnemelk
1 deel crème fraiche
1 deel water
Bereiding soep:
Snij een deel uit de pompoen en haal de pitten eruit met een eetlepel, schil hem vervolgens met een dunschiller en snijd hem in grove stukken.
Leg een deel rookmot op de bodem van de rookoven en rook de grove stukken pompoen totdat ze een mooie rokerige smaak hebben.
Zet de pompoen stukken op met de kippenbouillon en kook ze vervolgens helemaal gaar.
Doe de bouillon samen met de pompoen in de blender met de boter en de room, blender dit geheel totdat er een homogene gele massa ontstaat.
Breng alles vervolgens naar eigen wens op smaak met citroen, knoflook, peper, zout en sojasaus.
Kook de soep nog heel even op en giet hem in een champagne flute voor een feestelijk effect.
Bereiding schuim:
Meng alle delen van het schuim met een staafmixer en breng deze weer naar wens op smaak, mix hem vervolgens nog een keer net zo lang totdat er bubbels ontstaan.
Schep deze met een eetlepel voorzichtig op de soep.
De soep kan zo worden gedronken uit de flute, dit zorgt voor een spannend warm/koud effect. Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten