activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zondag 1 februari 2009

De eerste werkdagen


Op een koude, maar zonovergoten vrijdagochtend ging de allereerste ploeg vrijwilligers aan de slag om een start te maken met opruimen van het terrein. We hadden een dankbaar project op het 'werklijstje': het afbreken van de kas die aan de schuur vastzit. OP de foto staat de kas nog, maar een paar uur later was hij verdwenen.


Een andere dankbare klus waar we op vrijdag een begin mee maakten is het omzagen en kleinzagen van oude, dode, omgevallen bomen en coniferen. De mooie exemplaren laten we staan, zoals de ginko, en een paar elzen langs het laantje. Maar de rest moet wijken voor de nieuwe tuin. Onder bezielende leiding van John, die zijn motorzaag liet ronken, werd het terreintje zienderogen groter. Want dat bleek het wonderbaarlijke bijeffect: Hoe minder erop stond, hoe groter het terrein werd!


In de schuur hadden we een soort keukentje geimproviseerd, maar het bleek lekker genoeg om buiten te koffiedrinken en te eten. We draaiden met de zon mee en ontdekten dat het Landje heel gunstig ligt ten opzichte van de zon. We begonnen 's ochtends met de rug naar Azalea en eindigden op het 'terras' (voorheen de kas) voor het schuurtje, waar we moe en voldaan genoten van beerenburg en jägerthee.


zelf hadden we het ons nog niet zo gerealiseerd, maar eigenlijk is het best bijzonder om op een winterdag een ploegje mensen te vinden die bereid zijn om zich om negen uur 's ochtends te melden voor een dagje buiten werken. En we hadden zowaar twee dagen achtereen een enthousiaste ploeg op de been! Op zaterdag gingen we verder met zagen en ruimen, wat in de praktijk neerkwam om boomstam werpen, kruiwagen slalom, boom uit de lucht trekken, bamboeknippen en (iets minder spectaculair) glas en ander ongerief verwijderen.


Ondertussen was Geert de Boer (jawel, familie van - namelijk kleinzoon) op de zolder van het schuurtje geklommen. Daar had nog niemand zich gewaagd, omdat het er zo'n bende was, maar Geert kwam keer op keer de trap af met schatten als een naaimachine, correspondentie uit 1917 van zijn opa, een camera, een lampekap, een krik en heel veel plantencatalogi. Aan het eind van de dag was de zolder aan kant! Ook de begane grond is uitgemest en nu hebben we daar een mooi honk.


Inmiddels was tot Herbert van restaurant Fleurie in Bloemendaal doorgedrongen dat er op het landje gewerkt werd, en hij besloot deze helden te tracteren op verse croissantjes met marmelade. Iets te optimistisch had hij zijn sloof en schort aan in plaats van een dikke trui met jas, maar het effect was wel dat hij een soort voorschotje was van het culinaire gebeuren dat te zijner tijd ook gaat plaatsgrijpen op het Landje.


Overigens hadden we het goed van eten en drinken, met verwarmende soepen bij de lunch: authentieke goulashsoep, stevige snert en extra gevulde pompoensoep. Uiteraard zaten we ook op de tweede werkdag moe maar voldaan (het is een cliche maar zooo toepasselijk!) aan de borrel rond het vuur dat Heike stookte van alle kratjes die Geert van zolder had gehaald.