activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


woensdag 30 juni 2010

docs global steekt de handen uit de mouwen

Het wervings-en selectiebureau Docs Global in Amstelveen besloot om dit jaar hun bedrijfuitje te houden op het Landje van De Boer: 's middags de handen uit de mouwen, en na gedane arbeid barbecuen in de boomgaard. Met 25 man kun je in een paar uur veel doen: de tuindersschuur zit strak in de verf, de planken die in de weg lagen zijn geruimd, het gras is gemaaid, picknickbankjes zijn in elkaar geschroefd, en het huzarenstuk: 25 palen voor een erfafscheiding zijn de weerbarstige grond ingejast.
Aangezien het Landje nog niet over een keuken beschikt, werd een improvisorische koelkast gegraven, werd van klinkers een barbecue gestapeld en werd met schragen en planken een werkblad opgesteld.
De omstandigheden om te koken waren primitief, maar de resultaten super! Niet in de laatste plaats omdat twee chefs, Arjen van restaurant De Kas in Amsterdam en Herbert van restaurant Fleurie in Bloemendaal, zich ontfermden over de oesters en de barbecue, waar heerlijke vis, geroosterde tomaatjes, gepofte knoflook en gemarineerde en gegrilde aubergines en courgettes vanaf kwamen. De 'Docs' assisteerden de chefs met snijden, schillen, rollen, pellen en kraken.
Al dit heerlijks werd lekker in het versgemaaide gras opgegeten en zo eindigde een dag die om twee uur leek te verzuipen in de regen uitermate idyllisch.