activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


maandag 19 april 2010

ratjes en roseval

Alweer een primeur op zondag 18 april!
we hebben hard gewerkt om de moestuinbedden te egaliseren, om te spitten en aan te harken zodat ze gereed zijn voor het eerste pootgoed. Uiteindelijk hadden we aan het eind van de middag één bed zover voor dat magische moment: de eerste aanplant in de moestuin! Een rijtje ratjes (rattes d'ardeche) en een rijtje roseval liggen nu lekker toegedekt in het moestuinbedje.
De aarde die teveel was in de moestuin, hebben we in de stapelbedden gekiept, zodat daar binnenkort de muntcollectie aangeplant kan worden.
Nog een primeur: het gras is voor de eerste keer gemaaid.

de beuken erin!

De werkdagen lijken een aaneenschakeling van primeurs en hoogtepunten: op vrijdag 16 april kwamen de hoveniers Jaap Kuiper, ROb Loef en Hans Stolvoort met hun sidekicks Arend en Raimon de beukenhagen planten in de perken rond de drie bomen midden op het landje. Vanwege dit hooggeeerde bezoek (perofessionals die vrijwilligerswerk komen doen en ook nog de rekening voor de beukjes oppakken) hadden we behalve de gebruikelijke werkdagkoek ook speciale VIP-koek: appeltaart van Ruby.
Terwijl wij het laatste stapelbed opbouwden, was de firma Heemskerk (die de schuur gaat restaureren) bezig het dak van het schuurtje te ontmantelen. Een wonderlijke aanblik.

ongeveer 180 graden de andere kant op staat de opal in knop, of bijna bloei. Die fruitbomen staan er amper een maand in en hebben het blijkbaar naar het zin!