activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


dinsdag 9 augustus 2011

creatief met courgette-diner

En alweer zochten we onze toevlucht tot de schuur. Nog niet één keer gegeten in het gras dit jaar!

Gelukkig waren bijtijds de courgettes geoogst (Stratia d'italia en nero di milano), de boontjes geplukt (boterbonen 'pencil pod' en stamslaboon 'annelino di trento')en de aardappels (agila) gerooid. De speciale afkomst van de courgettes was niet meer helemaal terug te vinden in de soep, waar hun subtiele karakter het aflegde tegen het geweld van de gremolata. Maar in de salade niçoise kwam de verrukkelijke agila mooi tot haar recht, evenals de smakelijke boontjes. Hoe is het mogelijk dat deze pieper zo onbekend is, want wat is die agila smakelijk, en perfect geschikt voor salade! En zo mooi dik en rond en bleek bovendien! Die poten we volgend jaar weer!
De courgette had ook in het toetje een nederige rol: niet zozeer haar smaak als wel haar textuur leverde een bijdrage aan de kruidige courgettemuffins, en het kweepeerijs was die spreekwoordelijke kers op de taart!