Recept voor een royale maat ovenschaal (glas of aardewerk), met een doorsnee van 30 cm.
Voor de vulling:
anderhalf pond rabarber
twee dikke appels
2 eetlepels suiker
geraspte sinasappelschil
sinasappelsap
Voor het kruimeldeeg:
75 gram havermout
175 gram bloem
100 gram suiker
100 gram boter
snufje zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rabarber en de appel (zonder het klokhuis natuurlijk) aan kleine stukjes. Doe ze samen in een grote komen en vermeng ze met de suiker, de sinasappelrasp en (eventueel) een paar lepels sinasappelsap. Doe dit in een ingevette ovenschaal.
Meng in een schaal de havermout, het meel de suiker en het zout. Snijd de (liefst koude) boter aan kleine stukjes en meng het met je vingers tot een kruimelig deeg. Het moet geen samenhangende bal worden! Verdeel deze kruimels over de rabarber en appel. Bak in een half uur gaar in een op 200° C voorverwarmde oven tot het kruimeldeeg goudbruin en krokant is geworden.
Warm lekker, lauw lekker, koud lekker! Yogurt, ijs, slagroom, mascarpone - het gaat allemaal heerlijk samen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten