activiteiten

Activiteitenkalender en openingstijden:

Het Landje is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De vrijdagse wiedploeg heeft momenteel geen vacatures!

Vriend van het Landje word je door een jaarlijkse bijdrage van 50 € op rekeningnummer 1401.62.747 ten name van Landje van De Boer onder vermelding van 'Vriend'.


zaterdag 1 januari 2011

nieuwsbrief 30 juni 2011

Met zeer veel voldoening blikken we terug op ons allereerste ‘summer supper’. Niet in de boomgaard, zoals we het ons hadden voorgesteld, maar in een tot bistro omgetoverde kapschuur. De keukenbrigade van restaurant Fleurie verrukte ons met knoflooksoep, loempia van snijbiet, een oogstrelende salade en meer! Bereid van dagverse knoflook, uien, kapucijners, bieten, worteltjes, koriander en munt die minder dan 0,05 voedselkilometers hadden afgelegd naar onze borden. Voor een impressie: zie http://landje-van-de-boer.blogspot.com/.

Wegens groot succes gaat het summersupper op herhaling op vrijdag 15 juli. Aanschuiven om 19.00 uur. Dagverse aardappelen, radijsjes, rattenstaartjes, sperziebonen, courgettebloemen en chrysant verwachten we tegen die tijd panklaar. Wijzigingen voorbehouden! Kosten: 30 €, Vrienden van het Landje van De Boer 25 % korting voor 2 personen. Aanmelden via: proefhetlandje@landjevandeboer.nl.

Overige evenementen deze zomer:

Op zondag 3 juli is het werkdag van 10 tot 16.00 uur. Dit keer staat schilderwerk op het programma. De kapschuur zetten we in de Zweedse lijnolieverf. De betonnen erfafscheiding nemen we ook onder handen. Ook voor wie niet wil schilderen is er genoeg te doen in de tuin, ook voor kinderen! Voor koffie, thee en koek wordt gezorgd. Zelf picknick meebrengen en graag aanmelden via werkdag@landjevandeboer.nl. Check bij heftig weer de blog of de werkdag doorgaat.

Op zaterdag 9 juli houden we weer een werkavond met picknick vooraf. Het idee is dat ieder wat mee te eten meeneemt en dat we samen onze meegebrachte happen opeten om een uur of 6. Om 7 uur gaan we aan het werk in de tuin. We kunnen alle handen gebruiken. Kinderen ook van harte welkom! Graag aanmelden voor de werkavond via: werkavond@landjevandeboer.nl. Check bij straf weer de blog of het doorgaat.

Zaterdag 6 augustus valt er weer wat te eten op het Landje. Menu, kosten en tijdstip volgen.

Zaterdag 13 augustus houden we een workshop gras met Jaap van 10.00 tot 14.00 uur. We gaan nieuwe graspaden aanleggen, zowel met zoden als door te zaaien. We gaan ongewenst gras te lijf en kijken of de huidige grasmat nog zorg nodig heeft of voor verbetering vatbaar is. Jaap Kuijpers is hovenier en hij beschikt over een schat aan ervaring die hij graag deelt. Een buitenkans om hem prangende tuinvragen voor te leggen! Aanmelden via: grasmetjaap@landjevandeboer.nl.

Elke vrijdag vanaf 9.30 uur tot een uur of 12.30 werken we aan het onderhoud in de tuin. Aanmelden niet nodig. Wie gewoon eens aan wil waaien om te zien hoe het Landje erbij ligt of om zijn adoptieboom te bekijken, kan ook terecht op vrijdagochtend. Dan is het hek altijd open. Een kleine impressie van de vrijdagochtend vind je op: http://landje-van-de-boer.blogspot.com/2011/06/de-wekelijkde-wiedochtend.html. Op vrijdag 1 juli zijn er artisjokkenplanten in de aanbieding, evenals plantgoed van Bloemendaalse Gele, shiso, Egyptische ui en amaranth: alles 1 € per stuk (Vrienden van het Landje van De Boer 25 % korting). Ook op vrijdagochtend te koop: zomerse boeketjes.

Tot ziens op het Landje!

Anneke, Elbrich en Leontine





Vriend worden van het Landje kan door een jaarlijkse donatie van 50 € (of meer) op rekening 1401 62 747 ten name van Stichting Landje van De Boer. Stichting Landje van De Boer is door de fiscus erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Donaties aan de Stichting zijn fiscaal aftrekbaar.



Het Landje van De Boer is uitsluitend bereikbaar per fiets of te voet. Wie met de auto komt, kan het beste parkeren op het parkeerterrein aan de noordzijde van het gemeentehuis van Bloemendaal en dan aan de overkant van de Bloemendaalseweg het paadje naar het Landje aflopen.



Als je geen prijs meer stelt op email van het Landje van De Boer, kun je dat aangeven door te antwoorden met ‘afmelden’ in het onderwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten