Voor ons was het herfstmaaltje spannend omdat we voor het eerst de tuindersschuur, die eindelijk een keuken heeft, in gebruik namen als kook- en eetlocatie.
Voor chef Herbert was het herfstmaaltje spannend omdat hij niet zeker wist of zijn bietenravioli's niet uit elkaar zouden vallen. Het leuke van koken met seizoensgroenten is natuurlijk dat je steeds kunt improviseren en experimenteren. Keerzijde is dat je alles niet al tien keer (of honderd keer) hebt gemaakt en dus niet zeker weer of...
We weten nu dat de schuur een gezelschap van 20 eters kan huisvesten, dat de nieuwe vaatwasser het goed kan bijbenen, dat je als kok goed moet plannen en voorbereiden om er (zoals Herbert) vlekkeloos vijf gangen uit te persen, dat bietenravioli niet uit elkaar valt, dat de kachel uit kan als er eenmaal twintig personen binnen zijn, dat je elkaar nog goed kunt verstaan ondanks de gezellige kakofonie, en dat je het hele gezelschap stil kunt krijgen met een pompoenbonbom.
Mmmm... die pompoenbonbom...wat was die goed.
BeantwoordenVerwijderen